Videotuotanto: Tappara CHL

Ajaton Uutiset   •   Syyskuu 2017

Tapparan Champions Hockey League -video kaudelle 2017-2018 on Ajattoman käsialaa!

EDIT 28.9.2017 VOITTO KOTIIN tällä filkalla! Jokaisen Champions Hockey Leagueen osallistuvan jääkiekkojoukkueen tulee tuottaa virallinen joukkueen esittelyvideo kautta varten. CHL-videoita tuotettiin näin ollen 32 kappalta, jokaiselle joukkueelle oma. Esittelyvideoista on perinteisesti valittu paras video sekä tuomariston valinnan että yleisöäänten perusteella. Meidän tuottamamme video eteni ainoana suomalaisena ensin tuomarien rankkaamaan parhaaseen kahdeksikkoon ja lopulta tiukkaakin tiukempien yleisöäänestysten kanssa koko kisan voittoon! Tämän vuoden esittelyvideomestaruus napattiin siis Tampereen Tapparalle!

Mitä tahansa me Ajattomalla teemmekin, pyrimme aina tuomaan tekemisellämme uutta kulmaa brändiin, tuotteeseen tai palveluun. Myös tämä case kuvastaa tapaamme tehdä asioita – onnistuttiinpa taas lähestymään asiaa ehkä vähän erilaisesta vinkkelistä kuin muut! Tarkoitus oli tarjota hyvin kohdennettua, oivaltavia reaktioita aikaansaavaa ja ennen kaikkea viihdyttävää sisältöä katsojille. Syntyi ajatus tarinallisesta, luontodokumenttityyliin toteutetusta videosta, jossa katsojat pääsevät tarkkailemaan tämän jäätä hallinneen menestyjälajin, Tapparan elämää, lajille tyypillisessä ympäristössä: Tampereen Pispalassa ja järvien rannalla. Ja niin, saatiinhan me se mustamakkarakin sinne!

Suunnitelma oli kasassa, ja me olimme valmiit kuvauspäivän valkenemiseen. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – siispä materiaali ketterästi (niin ketterästi kuin nyt Pispalan portaissa jääkiekkovarusteissa vaan voi) purkkiin. Vereltä säästyttiin, mutta hikeä ja kyyneleitä vuodatettiin senkin edestä. Suunnitellun sisällön taltioiminen vaati melkoista eläytymistä erityisesti näyttelijöiltä, mutta hei – siitähän me tykätään! Sitten vain leikkauspöydän ääreen sitä priimaa materiaalia jalostamaan.

Leikkauspöydällä kuvattu videomateriaali alkoi saada nykyisen muotonsa, ja sen viestiä päästiin tehostamaan erilaisin efektein. Videoissa myös äänimaailmalla on valtavan suuri merkitys. Videolle valittiin sopivankaltainen, luontodokumentaarista tyyliä tukeva äänimaailma ja musiikki. Kultakurkkuinen äänituottajamme virittäytyi sopivaan tarinankertojan tunnelmaan ja videolle syntyi spiikit. Spiikattu video myös tekstitettiin, jotta se tarinamuotoisena olisi myös yleisölle mahdollisimman helppo seurata.

Ja niin syntyi tuloksena reilu 2-minuuttinen video teemalla Train, Play, Win – Together.

Elämme vahvasti aikakautta, jolla eri tarinankertojat pyrkivät tekemään parhaansa voittaakseen kisan kuulijoiden huomiosta. Markkinointiviestinnän käytössä oleva kanavakirjo on laaja, ja viestit kilpailevat keskenään visuaalisuudellaan ja viihdearvollaan. Video toimii loistavana viestimuotona erottua kilpailijoista: sen avulla voidaan kertoa tarinoita, synnyttää mielikuvia ja luoda kokonaan uusia maailmoja. Erityisesti sosiaalisessa mediassa eletään videoiden kultakautta. Videoiden suosio selittynee osaltaan sillä, että sosiaalista mediaa käytetään yhä enenevissä määrin mobiilisti ja videoiden katselu nimenomaan pieneltä näytöltä on usein mielekkäämpää kuin pitkien blogipostausten tai artikkeleiden lukeminen. Ennusteiden mukaan vuoteen 2021 mennessä 82 % kaikesta verkossa tapahtuvasta viestinnästä on videomuotoista.

Millaista muuta sisältöä videotuotannon keinoin voidaan sitten tehdä? Mahdollisuudet ovat (r)ajattomat. Esimerkiksi yritys-, tuote- ja palvelukuvauksia, mainos- ja ohjevideoita tai tapahtuma- ja yläilmakuvauksia. Erottuakseen massasta on kyettävä tarjoamaan jotakin uutta ja erilaista, oikeasti katsojalleen arvoa luovaa. Toisinaan sen hahmottaminen, mikä on videon katsojan tai asiakkaan näkökulmasta arvokasta, voi vaatia myös ulkopuolista näkemystä. Me Ajattomalla olemme videotuotannon saralla koko kokonaisuuden hallitseva toimija. Käsikirjoitamme, ohjaamme ja tuotamme mieleenpainuvia ja tunteita herättäviä tarinoita räätälöidysti ja laatu edellä. Se on suorastaan meidän intohimohommaa!

mainostoimisto videotuotanto