Lassi Mäki-Kala

GRAAFINEN SUUNNITTELU & VERKKOSIVUT

mainostoimisto tampere

Lassille töissä mieluisaa hommaa on erityisesti yritysilmeiden suunnittelu. Yritysilme on suunnittelijan näkökulmasta monipuolinen kokonaisuus, joka tarjoaa mahdollisuuden virittää oma osaaminen ja luovuus maksimilukemiin. Jokaisen asiakkaan ja projektin ollessa erilainen, ovat myös työn tekemisen lähtökohdat ja tavoiteltavat päämäärät hyvin eri tyylisiä; jotta kunkin projektin vaatimuksiin osataan vastata, tuleekin ensin tehdä melkoinen määrä tuttavuutta asiakkaan ja tämän toimialan kanssa. Lopulta valmiiksi kynäilty yritysilme palkitsee suunnittelijansa, kun sen voi nähdä konkreettisissa tosielämän viestintämateriaaleissa ja -sisällöissä – ilme herää henkiin.

Vapaa-ajallaan Lassi inspiroituu musiikista, elokuvista, peleistä ja erilaisista graafisen alan luomuksista. Graafisen alan trendit muuttuvat nopeasti, mutta toisaalta juuri se tekee työstä myös vaihtelevaa ja mielenkiintoista. Omien ajattelutapojen ja tekemisen variointi ovatkin tärkeitä taitoja erityisesti mainostoimistossa työskenneltäessä, sillä eri asiakkaiden erilaiset toimialat ja sen myötä välitettävät ydinviestit asettavat aina graafiselle suunnittelulle omanlaisensa vaatimukset.

Graafisen suunnittelijan työtehtävät sisältävät aina myös runsaasti valintoja. Lassi jos joku ymmärtääkin yksityiskohtien ja niiden perustelun päälle. Lassin legolasinsilmät porautuvat pienimpiinkin yksityskohtiin niistä tyhjentäviä tulkintoja ja asiantuntevaa analyysia muodostaen. Analyysiin kun yhdistetään vielä Lassin lämpöä huokuva olemus, tulevat asiakkaatkin usein kertaistumalta vakuutetuiksi. Sen jälkeen soikin sitten puhelin taukoamatta: asiakkaat soittavat kysyäkseen Lassilta neuvoa ja mielipidettä milloin mihinkin asiaan. Lassi onkin toimistomme luotto-makutuomari, jonka sanaan ja arvioon voi aina luottaa.

”Pidän siitä, että ei tarvitse olla hiljaa.”

Graafisen suunnittelun lisäksi Lassi tekee Ajattomalla myös äänituotantoa. Tarinahan kertoo, että kun Lassi vihdoin oppi puhumaan, ei hän sen jälkeen ole enää ollut hiljaa. Elementissään tämä mies onkin sitten äänituotantopäivinä, jolloin myös me kollegat pääsemme nauttimaan Lassin hunajaisesta äänitys- ja vokalisointiosaamisesta. Erilaiset äänenlämmitys- ja äänialueen kartoitussikermät kajahtavat ilmoille kutsuen työtoveritkin osallistumaan tähän äänihuulten ilotteluun. Mitä tulee äänituotantoon, niin Lassi todella tietää mitä tekee – onhan kokemusta äänen purkittamisesta kertynyt jo useamman vuoden ajalta oman bändin musiikkia taltioitaessa.

Lopuksi Lassi avautuu meille vielä alaan liittyvästä ammattisairaudesta. Toisinaan kyky hallita kaikki maailman muodot, värit ja visuaaliset suhteet aiheuttavat työpäivän jälkeisen tilanteen, jossa vielä työpaikalta poistuttuaankin Lassi spottailee ympäristöönsä suorastaan haasteenomaisesti sijoiteltuja mainoksia, esitteitä ja tuotteita sekä miettii: ”Miten minä tuon toteuttaisin?”.

Lassista sanottua…

”Jos haluat, että homma on just eikä melkein tehty, niin Lassi on tekijä paikallaan. Lassi ei tyydy ikinä keskinkertaiseen työnjälkeen. Visuaalien työstäminen lähtee liikkeelle asiakkaan ja sen toimialan ymmärtämisestä ja trust me – kaikki se ymmärrys näkyy lopulta myös siinä Lassin asiakkaalle suunnittelemassa lopputuotteessa.”

Katso kaikki tiimin jäsenet
mainostoimisto referenssit

Nyt lykästi paremman kerran.

TÄSTÄ OLIS NIMITTÄIN MAHDOLLISTA OTTAA YHTEYS ALAN AMMATTILAISIIN!

Ota yhteyttä!